Радослав Ревански : Честит ви Ден на народните будители, пробудени учители от  Община Белица!

Радослав Ревански : Честит ви Ден на народните будители, пробудени учители от Община Белица!

Съвременните Будители виждат в мечтите си България силна и просперираща. Визионери, вдъхновители, хора на духа, учители с каузи и мисии, с които увличате хората и възпитаниците ви след себе си. Вие сте нашите съвременни герои и вдъхновители. Вие вярвате, че личният пример е най-добрият начин да подтикне общността ни към градивни дела.
Този светъл общобългарски празник ознаменува делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, на стремежа към образование и книжовност.
На този ден си спомняме за съвременните просветители и пазители на духа – хора на науката и културата, учители, университетски преподаватели, библиотекари, читалищни работници, уредници в музеи… Всички онези, които пазят и предават на поколенията ключа към съкровищницата на знанието и просперитета.
Новите будители привнасят нещо свое и съвременно към разказите на своите родители, дядовци и баби, за нещата, които ни вдъхновяват и вълнуват. Вие сте онези лектори и ментори, които представяте пред аудиторията идеи, променящи живота и мисленето ни. Новите будители говорят с почит и респект за онези наши славни предшественици, които са увличали предците ни. Новите будители са носители и последователи на тяхната чиста емоция, на техния пламък и вдъхновяващ пример.
Честит ви Ден на народните будители, хора на духа!
Бъдете здрави, останете вдъхновени!

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *