Черни прогнози за К-19 в Гърция: Може да видим и 500 случая на коронавирус

Черни прогнози за К-19 в Гърция: Може да видим и 500 случая на коронавирус

Прогнозата, че няма място за самодоволство, тъй като образът на коронавирусната епидемия може много лесно да се промени драстично, направи днес Гикас Майоркинис.

Асистент по хигиена и епидемиология в Медицинския университет, предупреди по телевизия SKAI, че епидемията се променя седмица по седмица и припомни експлозивното увеличение на случаите в началото на август, тъй като от 10 случая на  ден  внезапно скочиха на 200.

По отношение на отрицателния ръст на 293 случая вчера, сряда, 26 август, професорът подчерта, че учените очакват да видят как днес и утре ще се движи кривата на Ковид, за да направят сигурно заключение и изразиха сдържан оптимизъм, че „ще останем в тези рамки».

„Може да наблюдаваме и 500 случая на коронавирус“

„Видяхме експлозивно увеличение в началото на август. Това не означава, че през следващите дни няма да наблюдаваме 500 случая. Възможно е. Видяхте, че от 10 стигнахме до 200 „, подчерта г-н Майоркинис.

„Коронавирусната епидемия дойде, за да остане“

Г-н Майоркинис каза също, че коронавирусната епидемия остава дълго време – и със сигурност през цялата зима. Предупреди, че есента наближава и е желателно да се избягват закрити площи, тъй като предаването там е много по-високо.

За училищата  обясни, че 7 септември остава най-вероятната дата за тяхното откриване. „Чакаме да видим следващите два дни“, подчерта той и без да се позовава на конкретен брой случаи, които ще определят решенията.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *