1 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Чакаме първия сняг в средата на идната седмица

Комбинация от антициклон в Централна Европа и циклон над Средиземноморието ще понижи температурите у нас. Още през уикенда над страната ще нахлуе студен въздух от север. Дневните температури ще паднат до 13-16 градуса, а в Западна и Южна България ще се излеят първите по-значителни есенни дъждове, прогнозират синоптиците в ефира на NOVA.

Съчетанието от по-ниски температури и валежи ще стане причина да видим и първите снежинки в планините. Първият сняг се очаква да падне до средата на следващата седмица. В по-високите части на планините, над 1500 метра, температурата ще падне драстично в понеделник и вторник. Тогава там се очакват слаби валежи от сняг с покривка до няколко сантиметра. Ще побелее в Рила, Пирин, Западните Родопи и Централна Стара планина.

След 28 октомври предстои силен приток на студен арктически въздух от север. Температурите и в по-ниските части на Западна България ще паднат около и под нулата. Отново се очаква снеговалеж, като покривката в планините може да достигне до 6-7 сантиметра. Валежи от сняг се очертават по цялата ни западна граница със Сърбия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *