Чай от целина успокоява нервите

Цялото човешко тяло е опасано с нерви. Те пренасят сигнали от мозъка до всяка част от тялото и обратно и са два вида – двигателни и сетивни. Първите пренасят импулси от мозъка до мускулите и предизвикват движение на тялото.

Сетивните възприемат външни дразнения и ги пренасят като импулси до главния мозък. Така можем да виждаме, да чуваме, да помирисваме и др. На нервната система най-много й вредят стресът, цигарите, наркотиците и алкохолът. Те понякога са причина да не можем да контролираме тялото си.

При нерви и депресии няма по-добър лек от народната медицина. Изпитана рецепта, която веднага дава положителен ефект, е консумацията на целина. 2 препълнени чаени лъжички наситнени стръкове от целина се заливат с 250 г студена вода, загрява се бързо до кипване и след това се прецежда.

Приема се по 2 чаени чаши течност дневно. Друг вариант е смес от 50 г листа от маточина, листа от мента, плод анасон, плод копър и стръкове жълт кантарион. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл кипяща вода и врат на тих огън 10 минути. Отварата се пие по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди ядене.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *