Цената на винетките остава същата и през 2021 г.

Цената на винетките остава същата и през 2021 г.

Цената на винетките остава същата и през 2021 г. В ефира на „Здравей, България” Олег Асенов, член на УС на АПИ, показа как лесно да закупим електронен годишен стикер.

„Първото нещо, което трябва да въведем, е това дали става въпрос за кола, ремарке. След това избираме държавата, за която искаме да важи винетката. За да не стават грешки, България е най-отгоре.  След това въвеждаме регистрационния номер на превозното средство. После избираме период на валидност. Накрая ни се появява екран с цялата информация, която сме въвели. Ако има някаква грешка, натискаме отказ, а ако всичко е наред, плащаме с карта и сме готови”, каза Асенов. По думите му тази година са продадени над 5 милиона винетки, като  2 милиона от тях са годишни.

„Когато в една система има устойчив темп на нарастване на приходите, не е необходимо да бъдат правени промени”, поясни Олег Асенов.

Припомняме, че годишната винетка за кола струва 97 лв, тримесечната – 54 лв, месечната – 30 лв.., а седмичната и уикенд винетката съответно 15 и 10 лева.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *