Цветан Цветанов: Свикване на ВНС при този парламент е нереалистично

Цветан Цветанов: Свикване на ВНС при този парламент е нереалистично

Свикване на Велико народно събрание и нова Конституция е абсолютно нереалистично да се случи в този парламент, с тази политическа конфронтация и тази институционална противопоставеност. Това коментира в Сливен Цветан Цветанов преди срещата си с бъдещия партиен актив на готвената от него партия „Републиканци за България“, пише Novini.bg.

Според него изходът за излизането от тежката политическа криза са предсрочни парламентарни избори.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ бе категоричен, че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов показва, че внесеният проект за нова Конституция не добре обмислен.

„Това означава, че всъщност, това, което ни беше представено само преди няколко седмици, е било само представяне на нещо, което да отложи вземането на важните решения за страната. Аз съм убеден, че това, което се случи с оставката на Данаил Кирилов, показва огромен дефицит в законодателството и в това, което трябва да се реализира по тема съдебна реформа“, подчерта той.

Той коментира пред БНР и възможността за работа с ГЕРБ в един бъдещ парламент.

„На принципна основа бихме могли да обсъждаме политики, които са в интерес на обществото и на държавата“, посочи Цветанов.

36-годишният мениджър Недко Недев бе представен от Цветанов като бъдещият лидер на партията му в областта.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *