Цветан Цветанов: Работя за хората и никога не ги изоставям

Г-н Цветанов, как бихте представили Републиканци за България на човек, който не е чувал за вашата партия?

Републиканци за България е нова дясна партия в България, стъпваща на здрава идейна основа, ясно изразени евро-атлантически ценности и силен експертен потенциал във всяка сфера от обществения живот.

Откъде имате тази сила за ново партийно строителство?

Всеки, който ме познава, знае добре, че като политик работя с хората, работя за хората и никога не ги изоставям. Лоялността ми към екипа и политическите цели не стои под въпрос. Не случайно на тези избори се явявам от регионите, които съм представлявал дълги години. Не бягам, а потвърждавам желанието си да работя за избирателите в тези региони отново и отново. Запитайте се колко от нашите политици постъпват по подобен начин?

Не се ли опасявате, че все още има хора, които допускат, че има връзка между вас и ГЕРБ?

Моля ви да не гледате на Републиканци за България като на някакъв “втори ГЕРБ”. Знам, че това се опитват да внушат онези, които се страхуват от нас. Републиканци за България не е по-добрият ГЕРБ, нито пък ще стане по-лошият. Републиканци за България просто не е втори ГЕРБ, няма нищо общо с ГЕРБ и няма да има.

Искаме за България управление без ГЕРБ със силен експертен профил и ново разбиране за морал и политическа отговорност.

Републиканци за България не е проект на политическо инженерство. Такива проекти обаче има и те работят за подмяна на вота ви и за запазване на статуквото под нова формула. Вярвам, че ще ги познаете и няма да ги подкрепите.

Каква обратна връзка получавате от избирателите си в хода на кампанията?

Републиканци за България е първата партия, която огласи програмата си за тези избори. Горди сме с отзвука на идеите ни в секторните политики. Искам ясно да заявя: не търся подкрепа за себе си, не гледам на предстоящия вот като на подкрепа за мен. Подкрепа е нужна за нашите каузи и за нашите професионалисти и експерти, които работят. Обнадеждени сме от отзивите, които получаваме за качествата на нашите номинации, за политиците от нашите листи и за регионалните ни лидери.

ПП “Републиканци за България” е заредена с ентусиазъм и оптимизъм. Вярваме, че ще изненадаме цялата общественост с това колко много за колко малко време сме постигнали като партия и екип.

Обявихме се за държава с правила.

Искаме правила за всеки и изключения за никого.

Искаме социална справедливост и национално самочувствие. Затова се борим за гласа на всеки честен и почтен българин, който гледа напред и може да загърби омразата и отмъщението. Новото добро бъдеще се гради с добра гражданска енергия.

Какво трябва да се направи при толкова тежки и дълго отлагани реформи в страната?

Наболелите проблеми на България определено имат своите решения. Нужна е политическа воля да работиш за тези решения, а не да решаваш частнокорпоративни проблеми, маскирани зад обществената дейност. Ще ми се да вярвам, че след тези избори едноличното управление и корупционните му мрежи ще останат само лош спомен и учебникарски пример за юристи, политолози, историци.

Защото вярвам, че с такова управление не се влиза с добро име в историята, колкото и мандата да стоят зад теб!

Как бихте насърчили да гласуват – дори и тези, които няма да пуснат бюлетина за вашата партия?

След 4 април България ще бъде толкова силна, колкото силно се окаже общото ни желание за промяна! Нека не се задоволяваме с още от същото, дори то да е малко по-добре маскирано и опаковано! Наистина не бива да подценяваме шансовете си да се преборим за по-добра България. И нека не забравяме, че страната ни може да тръгне във вярна посока още на 4 април!

 

24chasa.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *