Цветан Цветанов представи лицата на партията си

Цветан Цветанов представи лицата на партията си

Бившият член на ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата му партия „Републиканци за България“, предаде БНР.

89-членния инициативен комитет днес взе решение да учреди новата партия. В състава влизат бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Цветанов допълни, че сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които добиха популярност като собственици на телевизия Би Ай Ти.

Той позиционира проекта си в център-дясно, обяви за приоритет евроатлантическата посока на развитие на страната. Цветанов увери, че новата партия няма да е лидерска и няма да е концентрирана около един човек, „както е било досега в политическите проекти в България“.

„Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни – да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката“, заяви Цветан Цветанов.

В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се посочва още, че „сега България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие“ и се призовава за „спиране на противопоставянето и търсене на диалогичност“.

Учредяването на партията е предвидено за 27 септември.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *