Цветан Цветанов: Нашата „червена линия“ е БСП, с тях се разминаваме идеологически

“Републиканци за България” бе първата политическа сила, която започна да представя своите секторни политики и предложи съответните управленски решения, давайки така нужната в политиката алтернатива. Партията не се поведе по линията на личните нападки и затова тези, които са достатъчно информирани, “ни припознаха като партия, която спазва последователно евроатлантическите ценности и говори за политики, които са свързани с център – дясно”, заяви председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов пред “Нова телевизия”.

Той изрази увереност, че партията ще получи необходимата електорална подкрепа на предстоящите парламентарни избори.

„Уверявам ви, че това, което правим и което сме изградили през последните месеци, е цялостно хоризонтално покритие на политическа партия „Републиканци за България” на територията на цялата страна. За разлика от някои други политически формации, нашите кандидати и водачи са достатъчно успели хора във всички области, в които са работили професионално”, подчерта председателят на партията.

Той даде заявка за участие в управлението, като изтъкна, че цел на “Републиканци за България” е прилагането и реализирането на реформи, които имат пряко отношение към подобряването на жизнения стандарт на гражданите.

Относно коалициите в следващия парламент Цветанов каза:

„Има червена линия – това е БСП, с която се разминаваме чисто идеологически, ДПС и ГЕРБ са едно цяло, така, че не искам да говоря конкретно. В момента знам къде е червената линия. По-добре да запазиш своята идентичност и да говориш принципни неща, а не след като преминат изборите да престъпиш своите принципи, които си лансирал”.

“Републиканци за България” не искат да са слагани под общ знаменател, с който ще се продължи непрозрачното харчене на пари и липса на политики, с които да се подпомага малкият и средния бизнес. Председателят на партията заяви, че след като извънпарламентарните сили заявяват, че искат да бъдат алтернатива, може да се водят разговори и при припокриване на част от управленските акценти, може да се намери консенсус.

„Искаме да има много ясна политика относно лидерската позиция на страната ни в региона, в който се намираме. Смятам, че в момента по-големият акцент е да можем да възстановим парламентаризма”, добави той.

Относно ГЕРБ, Цветанов смята, че след напускането му подходът на партията към електората се е сменил.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *