28 февруари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Цветан Цветановм разкри подробности за отношенията си с Бойко Борисов

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветановм разкри подробности за отношенията си с Бойко Борисов, както и за настоящата си партия „Републиканци за България“ в интервю за „Клуб Z“.

 

 

Там той сподели, всеки, който е искал да отслаби ГЕРБ, е атакувал отношенията им с Борисов. „Отслабването на партията минаваше през компрометиране на доверието помежду ни. Различията ни идваха главно от представите ни за партньорство с други политически субекти. С течение на времето аз разбрах колко полезно е да чуваш и да уважаваш партньор и опонент. По различен начин гледахме на отношението към партийните структури вътре в ГЕРБ, както и на геополитическия хоризонт, към който да се стреми страната ни. А кой е бил прав – времето ще покаже“, разказва още Цветанов.

По думите му, на раздяла Борисов му казал: „Ти сега няма да правиш партия, нали?“.

„Енергия е нужна, енергия, която да идва от хората. Иначе просто не си заслужава да започваш. Положих усилия през последните месеци, за да установя дали действително има потенциал политическият проект „Републиканци за България“. През това време много хора се обаждаха, за да споделят, че има нужда от нов проект и имат готовност да се присъединят. Но аз съм човек, който иска да види на терен, лично да се убеди дали това е така. Мисля, че само така могат да се получат нещата. Когато започвах организационна работа преди години, не познавах нито страната толкова добре, нито хората, които срещах. Сега имам натрупан опит. Той е много съществен, за да вярвам, че ще изградя качествени структури и ще изпълня с качествени хора новата партия. Продължавам да имам и днес енергията от миналото, но вече добавям и опита, и поуките. В същото време ясно осъзнавам, че у нас има много качествени хора, в т.ч. и такива, които са се образовали в чужбина. РБ ще е първият проект, който ще работи освен всичко друго и за реално политическо представителство на българите от чужбина“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *