Цветанов: Ние закъсняхме с мерките срещу ковид

Цветанов: Ние закъсняхме с мерките срещу ковид

Поводът е действията на управляващите в условията на пандемията от коронавирус.

Наблюдавайки всичко, което се взима като решения в Европа, смятам че ние закъсняхме с мерките. Някои от държавите вече предвиждат разхлабване. Правителството затвори държавата, а бюджетът за 2021 г. беше приет. Правителството не направи необходимото да подпомогне бизнеса. Заложи едни разходи, които ще бъдат харчени, без да се съобразят със затварянето, коментира Цветан Цветанов пред „Дарик Радио“.

„Аз не бих отдал увеличаването на смъртността на тези заболявания, за които говори здравният министър, тъй като аз имам познати, които загубиха живота си, без да имат съпътстващи заболявания“, заяви той.

По отношение на ваксините Цветан Цветанов каза: „Смятам, че ние нямаме необходимата информация, за да могат гражданите да направят своя информиран избор. В момента има недоверие както в институциите, така и във всичко, което ни се предлага. Всяко едно решение ние го подлагаме на съмнение – доверието вече е изчерпано“, пише topnovini.bg. 

Според Цветанов президентът трябва да изпълни своята функция със свикването на Консултативен съвет по национална сигурност и поне да се предвидят едни политически консултации с всяка една от парламентарните групи и с лекарски екипи, които биха подпомогнали взимането на най-правилното решение, което да не застраши здравето на хората.

„Протестите не можаха да предизвикат предсрочни избори, защото правителството направи всичко възможно да ограничава правата на много от гражданите, и същевременно знаеше, че това е загуба на обществено одобрение. През лятото желаещите да гласуват бяха над 74%, сега са малко над 40%“, коментира Цветанов.

Страхът на днешните управляващи беше най-голям от това да се проведат избори със служебен кабинет.

За отношенията ни с РС Македония Цветанов коментира, че липсва лидерство от страна на България.

„Преговорният процес за присъединяване на една страна към ЕС е много дълъг, трябваше просто да дадем един хоризонт Северна Македония и Албания да бъдат част от ЕС“, каза Цветанов.

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *