1 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Хотелиери от Банско: Затварянето на обектите е крайна мярка

Туристическият бизнес в Банско не отхвърля категорично предложението за затваряне на обектите за определен период от време заради ръста на заразените с Covid-19. Това обаче е крайна мярка, в случай че наложените ограничения от държавата не дадат резултат, заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Малин Бистрин в ефира на БНР.

По думите му хотелиерите в планинския курорт вече са изживели тежка криза по време на блокадата на града през март и преждевременното приключване на миналогодишния зимен сезон.

„Ако обектите отново се затворят принудително, държавата трябва да окаже директна помощ на бизнеса и заетите в сектора, а също и да посредничи в разсрочването на кредитите. В противен случай туристическата индустрия ще фалира”, категоричен бе той. Според Бистрин много малко хотелиери ще издържат на повторно затваряне. Зам.-председателят на БХРА смята, че именно поради тази причина трябва да се вземат спешни решения, за да бъде спасен сезонът.

„В момента не се наема персонал, действа се предпазливо, имаме само запитвания за резервации, но всеки се интересува какво ще се случи, ако ни затворят.”, обобщи той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *