Хората от Рибново подават ръка на семействата, които загубиха домовете си в село Кръстава

30 души, сред които и деца, останаха без дом след  като пожар изпепели домовете им във велинградското село Кръстава. Припомняме, че огънят, избухнал на 13 август, изпепели общо 6 къщи. В едни от тях живеят самотни възрастни хора, в други сираци,а  в трети младо семейство.

Само ден след като няколко души от село Рибново подеха инициатива за подпомагане на пострадалите, вече са събрани пари, хранителни продукти от първа необходимост и  дрехи.

За 24 часа жителите на Рибново дариха  9340 лева и 450 евро, които организаторите са предали лично на кмета на село Кръстава. За доброто дело информира в социалната мрежа един от организаторите на кампанията- Ибрахим Кадриев. От  емоционалното съобщение става ясно и че се набират доброволци от Рибново, които да помогнат при строежите на новите къщи.

Благотворителната кампания продължава до петък включително.

Ето какво споделя г-н Кадриев:

Скъпи приятели в момента сме в с. Кръстава. Благодарности от името на жителите на село Кръстава и кмета за инициативата която поехме жителите на село Рибново.
Превозихме хранителните продукти, одеяла, дрехи, вода и всичко което вие от сърце помогнахте на тези изстрадали хора. Събраната сума пари за 24 часа които вие дарихте е 9340 лева и 450 Евро.
Незнам как да ви опиша гледката която видях, но това е една трагедия която не може да се опише. Жени, деца, мъже с лопати, багери, техника всичко живо разчиства и помага. Кметството е пълно с продукти, постоянно от цяла България идват хора да помагат и даряват средства.
Говорихме с кмета и след разчистването и предоставяне на строителни материали ще се организираме, който желае с бусове да дойдем на място в селото и да помагаме със строежите на къщите поетапно и на групи, ще направим съобщение и организация.
Няма как да опиша трагедията на тези хора на които целия живот ми изгоря каза една жена плачейки, и каза идете да видите в първата изгоряла къща две момчета, братя сами си живеят в каква мизерия и какво е там, стояща до една изгоряла печка и изгорели обувки. Най – малкото детенце на едно от пострадалите семейства стоеше до една изгоряла печка на която стоеше нейната любима играчка, изгоряла костенурка.
Ето за такива хора човек си заслужава да даде каквото може и да помогне, защото на всеки може да се случи.
235181705 1332506273833543 6887944925106068472 n
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *