Хищната Риба заек отново е забелязана в морето край бреговете на остров Крит

Хищната Риба заек отново е забелязана в морето край бреговете на остров Крит, създавайки проблеми както на рибари, така и на плувците, алармираха от асоциация на рибарите.

Този вид риба не само ужасява плувците, но и създава сериозни проблеми за риболова.

В ново видео, заснето на критски плаж, се виждат ято от Риба заек (λαγοκέφαλος) които не се плашат от хвърлени в морето камъни или от шума на плувците. За съжаление рибите стават все повече и не изглежда да се плашат от човешкото присъствие.

През последните години се наблюдава тревожна тенденция, Риба заек да напада плувци. Президентът на Професионалната асоциация на рибарите на префектура Ираклион, Янис Андрулакис подчертава, че тези инциденти наистина не са изолирани.

„Това, което поискахме от властите в района на Крит, е да информират обществеността, защото този вид морски риби е агресивен. Могат да се появят дори в плитки води“, каза той.

Един от най-шокиращите инциденти се случи в Сития, където дете беше нападнато от хищна риба и трябваше да бъде оперирано. За съжаление тези инциденти не са ограничени до Крит, тъй като са докладвани и в други области като Калимнос.

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *