19 януари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Хиляди българи пътуват за празниците

Задръствания и катастрофи днес на много места в страната. Трафикът беше интензивен още от ранните часове.

Интензивен трафик имаше в София и много от големите градове в края на последния работен ден преди коледните празници, съобщи Би Ти Ви.

Голямото предпразнично пътуване доведе до задръствания. Имаше и тежки катастрофи.

В края на деня най-интензивен е трафикът по АМ „Тракия“ на изхода от София. През целия ден пътната полицията подпомагаше движението, за да не се образуват тапи.

Около 250 хиляди столичани напускат София по празниците, от полицията призоваха хората да ограничат пътуванията с оглед на пандемията.

„Основно екипите са насочени да подпомагат, където има ремонти и денонощно в очакваните празнични дни ще има екипи да помагат и да наблегнат, че този участък е с концентрация на ПТП. Само вчера столицата са напуснали 50 хиляди автомобила“, обяви Николай Крушарски от СДВР.

Освен облекчаване на трафика обаче на пътя ще има и масови проверки. ще се следи за висока скорост, употреба за алкохол и наркотици, както и за задължителната полица гражданска отговорност.

А докато пътната полиция предприемаше мерки за безопасно и пътуване, тежка катастрофа затвори автомагистрала „Хемус“. По неясни все още причини микробус се удари в задната част на ТИР, превозващ взривоопасни вещества. Шофьорът на микробуса издъхна на място.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *