Хванаха българин, участвал в грабеж на 38 кг злато в Белгия

Български гражданин е оставен в ареста за грабеж на 38 килограма златни кюлчета. Той е издирван от белгийските власти, съобщиха от Окръжна прокуратура – Бургас. Издадена е Европейска заповед за арест от съд в Антверпен, Белгия, за задържането на Йордан Й. Той е издирван от Белгия за въоръжен грабеж на 19 октомври 2020 г. в Пулле.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой. В продължение на 16 часа е държан вързан, а устата му била запушена. През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета. Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Йордан Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.

Йордан Й. е задържан на 24 март от полицейски служители в Несебър. Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *