Хамид Хамид: Страната е стигнала критичната точка на хаоса

Мълчанието понякога е много по-красноречиво. Страната е стигнала критичната точка на хаоса. Затова искаме оставки. Държавността изисква диалог, а поставянето на условия от едната страна е диктат. Това заяви зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид в ефира на Нова телевизия, цитиран от Novini.bg.

„Държавата има нужда от успокояването на тона. Ние заставаме на страната на държавността. Страната трябва да се подготви за следващия програмен период, а сега се разменят само стрели и закачки. След оставките, трябва да има обединение на всички политически сили и поставяне на ясни приоритети“, смята още той.

По думите му не е важна персоната на държавния глава, а той да бъде държавен глава. „Не трябва да настройва обществото, не трябва да настройва и съдии срещу прокурори“, подчерта още той.

„Когато има диалог – всичко е възможно“, смята Хамид.

„От 30 години всеки се упражнява на гърба на ДПС, дори и една малка прашинка да е – като се качи на гърба на ДПС, той бива забелязан. От години ДПС е универсалният виновник за всичко“, каза зам.-председателят на ДПС.

Що се отнася до протестите, той заяви: Това е част от инструментите на демокрацията. Всеки може да протестира за каквото реши. Но няма ясни формулирани искания. От първия ден на това правителство, ние му искаме оставката. То е вредно за България. Що се отнася до главния прокурор, то той се избира от прокурори. По Конституция съдебната система е независима и няма как политици да искат оставката на когото и да е от съдебната система. Ние говорим за две оставки – на правителството и на държавния глава.

„Искаме оставката на Цвета Караянчева, защото системно не изпълнява задълженията си на председател на Народното събрание“, каза той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *