„Фолксваген“ напуска Турция

„Фолксваген“ напуска Турция

Медиите в Турция разпространиха ексклузивна новина, свързана с „Фолксваген“. „Фолксваген“ е решил да напусне Турция, написа медията от югоизточната ни съседка „Хюриет“.

 

 

В официално писмо председателят на Управителния съвет на германския автомобилен концерн Херберт Дис е уведомил съответните власти в страната на два континента, че е подал документи за преустановяване на дейността на регистрирания в Турция през 2019 г. клон на фирмата.

„Фолксваген“ е създал своето подразделение в Турция с капитал в размер на 164,5 милиона долара. Основният предмет на дейност на компанията са били проектиране, сглобяване, продажба и износ на автомобили, части и аксесоари към тях.

Дис е подчертал, че причината за взетото решение е била световната коронавирусна пандемия. „Ние сме готови да възобновим дейността си в Турция в по-подходящ момент“, е написал още германецът.

Турският министър на индустрията Мустафа Варанк от своя страна е разкритикувал действията на фирмата. „Това решение е взето по политически причини. То няма никакво икономическо основание. Ние оставаме отворени към сътрудничество с чуждестранни инвеститори“, е подчертал той.

Да припомним, в началото на декември 2020 г. Европейският съюз е наложил санкции на редица турски граждани. Ограниченията са били въведени заради това, че кораби на Анкара са търсели находища на природен газ в акваторията на Кипър, пише Novini.bg.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *