Фийни на пресконференция в София: Ще направя играчите по-добри!

На пресконференция в Пресклуб България бившият национал на Северна Ирландия Уорън Фийни разкри какво го е убедило да дойде да работи в България. „Имаме добри играчи, които искам да направя още по-добри. Знаем каква е целта ни – да се класираме в Първа лига. Ще играем мач за мач и искаме да завършим сезона възможно най-нагоре в класирането. Ако не успеем да спечелим промоция този сезон, ще дадем всичко от себе си през следващия.

Футболът е моят живот откакто съм 16-годишен. Когато дойдох тук бях много впечатлен от плановете на ръководството. За първи път бях в България преди 15 години, когато играех в Чемпиъншип с Лутън. Разликата в страната е голяма“, сподели Фийни. Изпълнителният директор на клуба Ива Уорън разкри повече за сериозните амбиции на новите собственици.

„Лятото започна доста трудно за нас, но мисля, че в последните седем месеца успяхме да свършим страшно много работа. Относно стабилизирането на клуба финансово и изграждането на спортно-техническата база, пише Pirinsport.com.

Имаме разработени планове за козирка на стадион „Христо Ботев“, имаме работеща администрация, имаме отбор, който се състезава, имаме школа, която работи и играе добре. Работим изключително добре с община Рила за развитието на спортно-техническата база там и работим изключително добре с община Благоевград за нещата, които трябва да се случват в града.

Всеки ден при нас се прави нещо ново, имаме изключително много неща, които трябва да свършим до края на пролетния полусезон, много неща, които трябва да свършим лятото и се надявам с помощта на екипа ми, мисля, че нещата наистина ще се случат“, сподели тя. „Искаме да създадем една много добра база, развитие на Детско-юношеската школа и създаване на женски отбор, който да допълни всичко, което ни е нужно.

Наистина плановете ни са дългосрочни, разговаряме с община Благоевград и община Рила за стадиона и базите за срок от 30 години. Изграждаме една изключителна база в Рила, правим основен ремонт на цялата база в Благоевград, която включва стадион „Христо Ботев“ и две подготвителни бази. Търсим терен за изграждане на още игрища. Това, което искам да направим, наистина си заслужава да бъде направено в град като Благоевград и в Югозападна България“, допълни Уорън.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *