Фермерът Николай Малинов е новият наемател на двата магазина в двора на храм “Св. Георги Победоносец” в Дупница

Той бе и единственият кандидат, който е изявил желание да вземе под наем магазините срещу 800 лв. месечно. В тях ще предлага млечни и месни продукти. Малинов отглежда над 1000 крави в землището на село Каменик, община Бобошево.

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски изведнъж реши да повиши двойно наема на двата магазина, които от 28 години стопанисваше семейство Йордан и Любка Асенови. Те са плащали по 400 лв. наем месечно и след като Паликарски им поиска двойно по-висок наем, те се отказаха.

Тогава пред в. “Струма” Любка Асенова заяви: “Семейството ми 28 години плаща наем на храма. По време на епидемията два месеца не работихме. Клиентите намаляха драстично, след като ни разрешиха да отворим магазините, в които предлагахме месо и риба. Нямаме възможност да плащаме по 800 лв. на месец и се отказахме. Изчислихме какви приходи имаме, колко са ни разходите за ток, вода, заплати и осигуровки. За нас остава една минимална заплата. Тя не стига да плащаме наема, който иска отец Георги Паликарски”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *