Фалшиви имейли за запор се разпространяват от името на НАП

Фалшиви имейли за запор се разпространяват от името на НАП

Фалшиви имейли за запор се разпространяват от името на Националната агенция по приходите (НАП). За това предупреди данъчното ведомство на сайта си. В менте съобщенията се посочва, че поради непогасено задължение даденото лице ще бъде запорирано, като се дава информация и как да си изплати дълговете.

Мейлите се изпращат от лице, представящо се за главен публичен изпълнител Албена Борисова с електронен адрес: a.borisova@ro14.nap.bg. и съдържат съобщение за „налагане на електронен запор“ заради неплатени в срок задължения. Писмата приканват получателите им да отворят прикачен файл, в който има информация за „наложения електронен запор, както и начините на плащане и конкретните банкови сметки“. „Имейл адресът, от който се изпращат съобщенията, силно наподобява на електронен адрес на НАП, като съществената разлика е в домейна“, допълват от НАП.

Според данъчните това е класическа форма на фишинг атака, чрез която се цели опит за кражба на финансови средства и лична информация от интернет – потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и пр.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *