Училището в село Елешница от тази година е с нова отоплителна инсталация

ОУ „Братя Миладинови“ в село Елешница, община Разлог, от тази година е с чисто нова отоплителна инсталация. Значима инвестиция в образователната инфраструктура направи Община Разлог. Със средства от местната хазна в размер на 50 000 лв е изградена нова инсталация за отопление – на пелети, и ще бъдат премахнати печките на твърдо гориво, които досега топлеха учениците във всяка класна стая. Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев съобщи, че инвестицията следва плановата политика на общината от последните години за подобряване базата в детските и учебни заведения на територията на цялата община за осигуряване на максимално добри условия за обучение и занимание на децата на Разлог.

През миналата година бе извършен ремонт на детската градина в село Елешница, а през 2017 бе реализиран проект за архитектура и благоустройство „Красива България“ и подменен покрива и тоалетните в училището, подменена ВиК и ел. инсталацията.

В училището в село Елешница се обучават 84 деца от първи до седми клас и то е в списъка на защитените и средищни училища на България. Кметът на общината инж. Красимир Герчен коментира, че всички други училища, освен училището в село Горно Драглище са с вече изградени централизирани отоплителни инсталации, предстои и в това учебно заведение да бъде извършена подмяна на системата за отопление.

„Полагаме усилия и сме постоянствени в старанието си всички сгради, които са под егидата и управлението на Община Разлог да бъдат обхванати и с изградено екологично чисто отопление. До края на годината ще бъде газифициран Домът за стари хора в Разлог, и изградена отоплителна инсталация в Центъра за обществена подкрепа, където липсва такава“, каза още инж. Герчев.

 

bnr.ng

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *