Училищата в Община Симитли готови да посрещнат своите ученици

Напълно готови за посрещане на учениците са училищата на територията в Община Симитли. Изготвени са правила за работа в условията на Коронавируса. Изпълнени са всички задължителни и в по-голяма степен препоръчителни мерки на Министерството на образованието. Осигурени са течаща топла вода, дезинфектанти за ръце, под и всички повърхности, направена е специална организация за графика на учебния процес. Учениците няма да сменят кабинетите, а ще останат в определени за тях класни стаи, като учителите ще се предвижват до всяка една от тях.

 

Тържествено с кратка празнична програма в двора от 09:00 часа ще бъдат посрещнати първокласниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Симитли, след което те ще влязат в класните си стаи със своите класни ръководители, но този път, без своите родители. Съобразено с противоепидемичните мерки за сигурност от 10:00 часа, поетапно в класните си стаи ще влязат от 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11 и 12 клас, а учениците от 5, 6 и 7 клас ще прекрачат училищния праг в 11 часа. В следвщите дни, училищните занятия ще започват в 7:45 за прогимназиален и гимназиален етап и в 8:20 за учениците в начален етап. Всички противоепидемични мерки за сигурност са изпълнени.

 

С кратка тържествена програма ще посрещнат и първокласниците в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Крупник. Утре сутрин в двора на училището, учениците от първи клас ще посрещнат училищното знаме. Ще бъде изпълнен и водосвет за здраве и успешна учебна година. Останалите ученици ще прекрачат училищния праг и ще влязат за инструктаж в класните си стаи. Училището е подготвено и изпълнило всички противоепидемични мерки. В Крупник учебният процес за учениците от 1-4 клас и 5-12 клас ще се разминава с 15 минути.

 

Тържествена програма ще има, разбира се, и за първокласниците на село Долно Осеново. Утре сутрин, когато е първият учебен ден, училище, директор и учители ще приветстват с добре дошли новите ученици, които ще бъдат поздравени с кратко тържество. ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Долно Осеново очаква своите ученици с взети всички противоепидемични мерки за сигурност.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *