Ученичка от Горно Драглище е налагана от учител, разкрива клип в мрежата

Ученичка от Горно Драглище е налагана от учител, разкрива клип в мрежата

Скандален клип в мрежата показва насилие, упражнено от възрастен върху дете.

Според информацията, дадена в публикацията във „Фейсбук“, става дума за ОУ „Неофит Рилски“ в разложкото село Горно Драглище.

На видеото се вижда как жена удря по главата ученичка с думите „Ще те хвана за косата и ще те вейна там през вратата“, а друга жена крещи и наблюдава случващото се. От репликите става ясно още, че причина за конфликта е врата или нанесена щета върху врата на училищна стая.

Авторът на клипа е неизвестен, но е видно, че е заснет вътре в стаята от четвърто лице.

„Видях клипът преди два часа. Много неприятно. Веднага се самосезирах и разговарях с госпожа Калоянова – която е учител по БЕЛ. Поканих я утре в 8 ч. да дойде в училището и да даде писмени обяснения. Утре след занятия ще бъде събран педагогическият и обществен съвет, етичната комисия към училището и ще разгледаме случая“, заяви директорът на ОУ – г-н Пукнев.

Трябва да чуем и страната на ученичката, която е в седни клас. Учителката е с дългогодишен стаж, не съм го очаквал. Ще бъдат поканени и съучениците и другата учителка, която е извикала госпожа Калоянова, която е класна на момичето, добави директорът.

Инцидентът е станал по време на междучасие. Клипът не е заснет преди около 1-2 месеца, но г-жа Калоянова е споделила, че не си спомня точно кога. Въпреки стореното от нея, тя не е споделила за проблема пред директора, който разбира за случая едва днес от „Фейсбук“. Учителката по български език и литература в момента е разстроена и стресирана, че клипът е публикуван в мрежата.

Не познавам г-жа Калоянова детайлно. Учуден съм от нейните действия, не съм го очаквал. Училището е малко, децата се познават, не съм имал проблеми досега, каза директорът, който ръководи школото от година.

Относно ученичката директорът я определи като арогантна, а родителите ѝ са привиквани няколко пъти в училище от класния ръководител, но не са взимали отношение по повод поведението на дъщеря си, но все пак г-н Пукнев заяви, че не това е начина за справяне с проблемите.

 

INFOMREJ.BG

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *