Ученици и учители от ПГТЛП почетоха 152 години от рождението на патрона на училището – Гоце Делчев

Ученици и учители от ПГТЛП почетоха 152 години от рождението на патрона на училището – Гоце Делчев

Възпитаници и преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград склонихa глава пред паметта на Гоце Делчев по повод 152 години от рождението на революционера, който е и патрон на училището.

Те отдадоха почит пред паметника на националния герой. Цветя положиха Боряна Шалявска, заместник-кмет по образование, бизнес развитие, социална политика и здравеопазване в Община Благоевград, Христо Ангелов, зам.-областен управител, Ивайло Златанов, началник на РУО, Димитрина Иванова, директор на училището.

Ученици от гимназията припомниха славни моменти от живота и делото на идеолога и водач на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Програмата по повод годишнината бе организирана от ПГТЛП „Гоце Делчев“, която е един от лидерите в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България.

Георги Николов Делчев е роден на 4 февруари (23 януари по стар стил) 1872 година в Кукуш. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети и е един от най-значимите български революционери в историята на България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *