УМБАЛ „Св. Екатерина“ изпраща още свои реаниматори в помощ на болницата в Гоце Делчев

УМБАЛ „Св. Екатерина“ изпраща още свои реаниматори в помощ на болницата в Гоце Делчев

Екип от високоспециализирани анестезиолог – реаниматори ще изпрати ръководството на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в останалата без специалисти в тази област многопрофилна болница в Гоце Делчев.

Добрите партньорски връзки между двете болници и общината датират повече от десетилетие. Столичната кардиологична болница редовно изпраща свои лекари за благотворителни прегледи в МБАЛ „Иван Скендеров“ и при нужда приема местните пациенти за лечение в своите съвременни и високотехнологични клиники.

По време на пандемията и с появата на кризата от недостиг на реаниматори от УМБАЛ „Св. Екатерина“ изпращат своя анестезиолог д-р Неда Бакалова, която от няколко месеца е в помощ на местната реанимация. Но след смъртта на шефа на клиниката д-р Милан Първанов,болницата остава без щатни реаниматори.

Така в разговори между представители на общината, д-р Петър Филибев  – директор на МБАЛ „Иван Скендеров“, директора на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев и с подкрепата на МЗ се стига до решението столичната болница да изпрати в Гоце Делчев за постоянно д-р Неда Бакалова, д-р Ростислав Енев и още няколко свои реаниматори на ротационен принцип.
bnr.bg
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *