Ултрамаратонец ще опита да пробяга 721 км по поречието на Дунав

Български ултрамаратонец ще опита да пробяга 720 километра от видинското село Куделин до Дуранкулак. Това  е най-дългият туристически маршрут в България. Трасето му е по поречието на река Дунав при температура около и над 40 градуса, информира NOVA.

Мъжът се надява да избяга тези стотици километри за 7 последователни дни и да достигне крайната си точка. За по-малко от 12 часа Владимир Ставрев измина 90 километра – от видинското село Куделин до Лом, където спря за кратка почивка и да обядва.

„Нямах трудности. Единствено усещах температурите в Лом по-високи. Минавам тези места за първи път и страшно много ми харесват“, сподели мъжът.

Владимир е на 39 години, студент по педагогика, участвал в десетки състезания у нас и в чужбина.

Каузата на прехода е да спомогне за популяризирането на маршрута по поречието на Дунав. Очаква се бегачът да премине през 17 града и 62 села.

„Българското поречие на река Дунав може би е един от най-интересните маршрути, не само на Балканите, а и в Европа. По начина по който изглежда, а и по начина, по който би могъл да се развие икономически в сферата на туризма“, каза организаторът Борис Бегъмов.

За да поддържат духа на Владимир, на различни места към него ще се присъединяват любители бегачи.

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *