Удължават с 2 г. договора на прокуриста на болницата в Дупница, заплата й скача на 3 хил. лв.

Удължават с 2 г. договора на прокуриста на болницата в Дупница, заплата й скача на 3 хил. лв.

На предстоящо заседание на ОбС – Дупница местните парламентаристи ще гласуват прокуристът на общинската болница М. Иванова-Жайгарова, която подаде оставка преди няколко месеца, да продължи да управлява болницата още две години, като заплатата й скача от 1450 лв. на 3000 лв.

В докладната записка, внесена в ОбС, се визира, че след проведени, но провалили се два конкурса за овакантения от М. Иванова-Жайгарова пост, не е избран нов управител и това налага тя да бъде преназначена за още две години.

Както “Струма” писа, М. Иванова-Жайгарова пред “Струма” преди няколко дни потвърди, че няма избор и ще остане да управлява болницата.

М. Иванова-Жайгарова подаде оставка през август 2020 г. с мотива, че е уморена от работата си като прокурист на общинската болница в Дупница, която съвместява с поста на зам. директор на столичната болница “Св. Анна”. След няколко разговора с общински съветници и ръководството на община Дупница тя остана на поста до провеждане на конкурс за нов управител. Обявените два конкурса от общината се провалиха и оставката й не беше приета на заседанието на ОбС.

Всички общински съветници от различните партии в местния парламент ще гласуват тя да остане още две години на поста си, научи „Струма”.

М. Иванова-Жайгарова прие да управлява общинската болница в Дупница, която беше доведена до финансов колапс, и за близо две години успя да я стабилизира финансово. През този период се купи и съвременна апаратура, с която да се диагностицират пациентите на здравното заведение.

 

STRUMA.BG

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *