Търсят учител за остров със заплатата от 66 500 евро

Търсят учител за остров със заплатата от 66 500 евро

Британски остров, на който живеят повече кайри, отколкото хора, предлага солидно заплащане за преподавател в местното начално училище.

Кандидатът ще трябва да обучава общо трима ученици, срещу което ще получава годишна заплата от 56 787 британски паунда, което прави около 66 500 евро, съобщава Metro и profit.bg.

Освен основната заплата, учителят ще получава и допълнителни 2650 евро по програмата за развитие на отдалечените острови в Шотландия, която насърчава квалифицираните кадри да се преместят в по-слабо населените региони.

Работното време в училището на Феър Айл е 35 часа на седмица.

 

Островът, който е собственост на Националния тръст за Шотландия от 1954 г. насам, се намира на около 40 километра южно от Шетлънд. До него се стига със самолет за 25 минути или с ферибот за около два часа и половина.

Пътните разходи за предварителното интервю за работа ще се поемат от училището, се казва още в обявата.

„Феър Айл винаги е бил свързан със света, а децата в училището са любопитни да развиват своите умения, да се развиват в различни сфери и да преследват кариерното си развитие не само във Великобритания, но и по целия свят.

За правилния човек островът може да предложи чудесни условия за живот. Работата дава възможност за изграждане на силна връзка с децата с подкрепата на сплотената местна общност“, казва председателят на учителския съвет Сузана Парнаби.

Обстановката на острова обаче дава предлага развитие както на професионалните, така и на личните качества на кандидата за позицията, се посочва в обявата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *