1 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Търси се студент на годината 2020

Кандидатури се приемат до 4 декември включително. Националното представителство на студентските съвети ще отличи най-добрите студенти на България. Категориите са 14: педагогически науки; хуманитарни и социални науки; стопански науки; правни науки; природни науки, математика и информатика; технически науки; аграрни науки и ветеринарна медицина; здравеопазване; спорт; изкуства; сигурност и отбрана; чуждестранен студент в България; студент – доброволец и докторант на годината.Студент – доброволец е новата категория тази година.

Кандидатите трябва да имат успешно завършен I курс, да нямат невзети изпити и да имат редовни права, да не са прекъснали, да са завършили семестриално и др.

„От ЮЗУ миналата година се включиха в направленията педагогически и правни науки. Проявяват активност. Изпратили сме информация до всички студентски съвети, включително до ЮЗУ, включително до АУБ, включително до Колежа по туризъм в Благоевград. Това, което трябва да направят студентските съвети и ректорските ръководства, да разпространят информацията по деканатите, да има информация, която да достигне до студентите по имейл. Защото към днешна дата обучението е онлайн. Защото особено в ЮЗУ, където говорим за изключително много студенти, спокойно могат да направят една кампания. Изобщо не се съмнявам в това, защото Студентският съвет, в лицето на неговия председател Али Мисанков, е изключително силен. Смятам, че от тях ще получим изключително много кандидатури.“ – това каза за Радио Благоевград Председателят на НПСС.

Призът „Студент на годината“ на Националното представителство на студентските съвети ще бъде обявен на 16 декември.

 

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *