Туристическият бранш настоява за ваксиниране на персонала

Здравният министър професор Костадин Ангелов ще се срещне днес с представителите на туристическия бизнес във връзка с ваксинирането на персонала преди предстоящия летен сезон, предаде БНР.

Кога и как секторът ще рестартира своята дейност е най-важната тема за представителите на туристическия бизнес. Ваксинацията на персонала е една от стъпките за това, каза Павлина Иванова, председател на обединение „Бъдеще за туризма“:

„Това ще е важно за служителите в офиса, за екскурзоводите, за шофьорите на трансферните автобуси, за всички, които са в досег с туристите, и е много важно, за да бъдем безопасна дестинация, да бъдем ваксинирани“, каза тя.

Туроператорите ще настояват за влизащите в страната български и чуждестранни туристи, които имат ваксинационен сертификат, да отпадне изискването за PCR тест.

Също така да бъде коригирана ценовата политика на тестовете в страната и по границите, които на места са доста завишени, каза още Иванова:

„Следващото нещо, което искаме, е предвидимост на заповедите и някаква прецизност. С една заповед в последния момент това означава, че всички потребители си губят парите“, обясни Иванова.

Представителите на бизнеса ще настояват за изработването на правила, чрез които да станат възможни автобусните екскурзии, както и да се възстанови конгресният туризъм.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *