Три системи AIRVO2 за назална високопоточна кислородна терапия купиха за болницата в Разлог

Три системи AIRVO2 за назална високопоточна кислородна терапия купиха за болницата в Разлог

Три системи AIRVO2 за назална високопоточна кислородна терапия закупихме за болницата в Разлог по молба на лекарските екипи от реанимационното отделение за лечение на COVID-19.
Тази терапия е включена от СЗО в препоръчителните насоки за лечение на коронавируса.
Системата за дозирано подаване на кислород в овлажнена газова смес при спонтанно дишане представлява апарат за назална високопоточна кислородна терапия с постоянно положително наляганe.
Системата е с доказан ефективен метод за кислородна терапия на пациенти с респираторен дистрес и/или хипоксемия и е по-ефективен от стандартната кислородна терапия с нисък дебит по отношение на газообмена, дихателната честота и комфорта. Има устойчиво благоприятно въздействие върху оксигенацията и физиологичните параметри за пациенти с остра респираторна недостатъчност.
Спомага за намаляване на реинтубацията при пациенти с хипоксемична дихателна недостатъчност.
Апаратурата AIRVO2 дава възможност за отлагане момента на реанимация.
Лекарските екипи от реанимационното отделение за лечение на Ковид 19 и директорът на лечебното заведение д-р Божидар Велев искрено благодариха на кмета на община Разлог Красимир Герчев за навременното осигуряване на апаратура, необходима за лечението на много пациенти и спасяването на живота им.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *