Три пъти са проверили алкохола, с който е шофирал шеф Андре Токев

Три пъти са проверили алкохола, с който е шофирал шеф Андре Токев. Последната стойност е най-висока.

 

 

Софийска районна прокуратура го предаде на съд за шофиране с 2 промила алкохол в кръвта, съобщиха от държавното обвинение.

Внесен е обвинителен акт срещу него в съда. Той вече е бил осъден за идентично престъпление. На 31.10.2021 г. около 18 часа в София, по ул. „Околовръстен път“, Токев бил спрян от полицаи

след получeн сигнал, че е минал с управлявания от него автомобил през бордюр

в края на улицата, което довело до изкривяване на четирите джанти, изпускане на налягането на гумите му и друга техническа неизправност. 53годишният Токев продължил да шофира автомобила и да криволичи с него по пътя. От допира на металните части на автомобила с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, но шофьорът не спрял.

Униформените му направили тест с „Дрегер 7410+“, който отчел положителен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта. А.Т. бил придружен до болница, където направил кръвен тест, който отчел, че е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 1,79 на хиляда. Това е наложило назначаването и изготвянето на допълнителна съдебна химико-токсикологична експертиза в специализираната химикотоксикологична лаборатория, която показала, че обвиняемият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,00 на хиляда.

Токев е осъден за идентично престъпление и към момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок.

Той е наказван многократно с административни глоби

заради неспазване на правилата за движение по пътищата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 2 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Предстои делото срещу Токев да продължи в Софийски районен съд.

В момента той е под домашен арест./monitor.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *