Трите ковид отделения в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са със запълнен капацитет

Трите ковид отделения в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са със запълнен капацитет

Зам.-управителя на лечебното заведение д-р Ангел Тонгов информира за състоянието на пациентите пред Тв Запад Гоце Делчев.

В детското отделение на болницата са настанени 21 пациенти с коронавирусна инфекция, във Вътрешно отделение те са 16 и в Инфекциозно отделение – 24.

Състоянието на пациентите, които се лекуват от коронавирусна инфекция, са средно тежки към тежки и в трите отделения. За щастие няма пациенти с COVID-19, настанени в отделението по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение.

Голяма част от болничния персонал е ваксиниран, не малка част е преболедувал вируса, има и неваксинирани. Никой от ваксинираните не е получил по-тежки странични реакции  след ваксината, освен обичайното общо  неразположение.

Към момента ремонтът на Вътрешно отделение се извършва частично. Вероятно отделението ще бъде затворено изцяло и заедно с лекуващите се в него пациенти с Covid-19, ще бъде преместено в Неврология. В Хирургия ще се настаняват сърдечно-съдовите болни.

От болницата апелират към хората, които имат възможност и желание, да се включат като доброволци,  които да помагат на персонала на лечебното заведение.

Д-р Тонгов изказа благодарност на всички, които са помагали до сега с доброволния си труд на целия персонал на болницата в Гоце Делчев.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *