Трио световни шампиони в Банско

Трио световни шампиони в Банско

Предстоящите тази седмица в Банско стартове за Световната купа в гигантския слалом ще бъдат гарнирани от подобаващо звездно присъствие.

Участие в тях ще вземат трима от актуалните световни шампиони от Кортина д’Ампецо (Италия) – французинът Матьо Февър (световен шампион в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом), австриецът Марко Шварц (световен шампион в комбинацията и бронзов в гигантския слалом) и норвежецът Фабиан Вилкенс Солхейм (световен шампион в отборната надпревара).

Общо 61 алпийци от 19 държави са потвърдили участие в двете състезания, които са насрочени за 27 и 28 февруари.

Куп медалисти от Кортина също ще акостират в Банско до дни. Сред тях са Алекси Пентюро (бронз, Супер-Г, сребро Алпийска комбинация), Лоик Меяр,  (бронз, Паралелен гигантски слаломи Алпийска комбинация), Лука де Алипрандини (сребро Гигантски слалом), Филип Зубчич (сребро, Паралелен гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен, (бронз, слалом).

Организаторите припомниха, че преди две години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина в Банско.

Пентюро пък е лидер в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 точки, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 точки.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *