Трета жертва на коронавируса у нас, първи заразен в Бургас

Трети човек почина от коронавирус в София. Това е възрастната жена с инсулт, която беше приета в Пирогов. 80-годишната жена е починала рано тази сутрин. 

Общо 94 души са заразени на територията на страната. Още две проби са дали положителен резултат, с което за денонощието заразените стават 13, стана ясно по време на брифинг на Националния оперативен щаб. 333 са общо пробите, които са били изследвани във вчерашния ден.

Случай на коронавирус е установен и в Бургас – 39-годишна жена, която е работела като готвачка в Банско. Нейните контакти са 25 лица. Тя е настанена в инфекциозното отделение на болницата в града, съобщи началникът на щаба генарал-майор Венцислав Мутафчийски.

От Скопие съобщават за двама граждани на Северна Македония, дали положителни проби, след като се върнали от почивка в Банско, стана още ясно от думите на проф Мутафчийски.

„Разшириха се и областите с коронавирус в страната. Това са от областите Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. В Бургас случаят е свързан с Банско.В София има 11 настанени във ВМА и трима във „Пирогов“, от които единият е интубиран с дихателна недостатъчност. Той не е потвърден, но е съмнителен за коронавирус. Един пациент има в „Софиамед“, един в „Александровка“ и един в МВР болница. Има един лекар от Велико Търново, който е заразен, но той няма връзка с лежащи в болницата пациенти. Интубираният е само един в България. От хоспитализираните от тези 94 случая повечето са с двустранна бронхопневмония. При случая в „Пирогов“ още преди 4 дни сигнализирах, че има признаци на влошаване и това доведе до фаталния край“, обобщи той.

Проф. Мутафчийски коментира и вчерашния случай, при който карантиниран пациент избяга от Пирогов. „Сутринта обсъдихме въпроса за избягало лице от болница в София с главния секретар на МВР. Лицето е намерено в безпомощно състояние с алкохолно опиянение. Закаран е в УМБАЛСМ „Пирогов“. Там е взета проба, но преди да изчака резултата, пациентът е избягал. Издирен е и е намерен на Централна гара. Върнат е в „Пирогов“ и днес се очаква резултатът. Тестван е с бърз тест, който е бил положителен“, разкри началникът на Националния оперативен щаб.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *