Транспортен хаос в Централна Европа заради снега

Транспортен хаос в Централна Европа заради снега

Транспортен хаос в Централна Европа. След леден дъжд – обилен снеговалеж скова пътища и летища. Движението по главни пътни артерии спря. Международното летище във Франкфурт е най-засегнатото в Германия от зимната обстановка, пише БТВ.

След като вчера близо 600 от планираните над 1000 полета бяха отменени, днес броят на провалените курсове е над 300 – сред тях и два до София.

Проблемът за пилотите е основно рискът от повторно заледяване на самолетите, докато рулират по пистите.

В комбинация предупреждават за опасност от т.нар. „черен лед“. Авиокомпанниите от вчера призовават пасажерите изобщо да не идват до аерогарата, ако полетът им е отменен. Ето още за зимните неволи в Централна Европа.

Над 2000 шофьори и пътници прекараха нощта на една от основните магистрали в Северен Рейн Вестфалия. Причината опасни заледявания. Доброволци раздаваха топли напитки и храна на блокираните шофьори.

През нощта ледения дъжд премина в снеговалеж.

„Всичките ни екипи са задействани да обработват пистите срещу сняг и лед, за да могат да се изпълнят повече излитания и кацания от Франкфурт“, каза Юрген Харер – говорител на летището във Франкфурт.

В Белгия заради лошото време затвориха пътищата за тежкотоварни автомобили, а шофьорите ностуваха на границата между Белгия и Люксембург.

Във френския град Нанси улиците станаха пързалки. А Париж осъмна в снежна премяна.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *