Трагичен инцидент разтресе Добрич

Трагичен инцидент разтресе Добрич

Най-вероятната причина за леталния край е задушаване с газ. Мъжът (на 52 години) и съпругата му (на 48 г.) са открити мъртви от сина им вечерта на 17 ноември. Решил да посети родителите си, младият мъж остава пред затворената врата, тъй като никой не му отваря. Не получава отговор и на позвъняванията по телефона. В крайна сметка успява да влезе в апартамента и открива родителите си мъртви, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев, цитиран от 24 часа.

Той уточни, че семейната двойка е живеела на 1-вия етаж в малък апартамент в жилищен блок в района „Реджията“ в Добрич. Предполага се, че смъртта им е настъпила на 14 – 15 ноември. Двамата са били в отделни стаи, във всяка от които е имало включени газови отоплителни уреди, прикрепени към газови бутилки. Мъжът е открит в леглото си, а съпругата му – на дивана пред телевизора. Тези конкретни газови уреди за отопление не са предназначени за закрити пространства, а и стаите в апартамента са сравнително малки. Към момента се предполага, че причината за смъртта на семейната двойка е липсата на кислород. Най-вероятно пламъкът е угаснал, а газта е продължила да насища въздуха в стаите, каза още прокурор Бухчев.

Той добави, че няма следи от насилие или взлом. Извършен е оглед на място от разследващ полицай. „Уредите са иззети. Най-вероятно става въпрос за нещастен случай, но сме в очакване и на резултатите от аутопсията. Тече разследване”, уточни Бухчев.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *