Тодор Скримов и Георги Сеганов с първи места в индивидуалните класации от евроквалификациите

Тодор Скримов и Георги Сеганов с първи места в индивидуалните класации от евроквалификациите

Двама български волейболисти да на първите места в индивидуалните класации след края на втория квалификационен прозорец за европейското първенство през лятото.

Тодор Скримов завърши на върха при изпълнителите на сервис. Той записа общо 13 аса в четирите срещи в Хадера. Това прави средно по 1 на гейм, като разделя първата позиция с Бурутай Субашъ.

Любопитното е, че Александър Николов има 2 аса за 2 гейма, но младокът игра твърде малко и не може да бъде включен в тази кампания.

На върха при разпределителите пък е Георги Сеганов. Неговият процент на перфектно отиграни топки е 55.66, което го поставя пред австриеца Александър Туш с 52.98. Капитанът ни Цветан Соколов е пети при реализаторите и шести при нападателите. Той завърши със средно 5.08 точки на гейм и общо 66. По отношение на атаката звездата ни е с 53 успешни нападения или по 4.08 на част.

България спечели без проблеми квота за европейското през лятото като за 30-и път в историята ще участва на финали на Стария континент. След изиграването на останалите квалификации през май ще бъдат разпределени и местата в отделните групи на турнира.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *