Тежък кадрови недостиг в МБАЛ – Разлог

Тежък кадрови недостиг в МБАЛ – Разлог

Тежък кадрови недостиг изпитва болницата в Разлог. Двама от лекарите във вътрешно отделение са с коронавирус и на терен реално остават само двама – д-р Крънчева и д-р Каназирев. Управителят на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев информира, че от вторник за лечение в София е д-р Спас Радев и е настанен в реанимация. Под карантина, на домашно лечение е и д-р Пелтегов, който само няколко дни след завръщането му на работа след болничен също е дал положителен тест. Д-р Цонкова е с температура и също е в болничен.

„59 пациенти с двама доктори, какво правим?”, така описа ситуацията, силно обезпокоен, д-р Велев и приключи с въпрос. Той сподели, че лекари от други отделения ще се наложи да влязат и да дават дежурства при Ковид болните, за да помагат на колегите си.

В момента в болницата в Разлог са настанени 59 пациенти. От тях 24 са с потвърден Covid- 19, 31 са с пневмонии и се чакат резултати от PCR тестовете, и 4 са с други заболявания. Ежедневно обаче броят на заразените расте, респективно и нуждата от болнично лечение. За прием на Ковид пациенти вече е определена и част от неврологично отделение, което бе отворено само преди дни след основен ремонт и затворено заради нуждата от допълнителни легла за Ковид. Вътрешно и инфекциозно са препълнени.

„Легловата база не е проблем, а медиците“, каза д-р Велев, който е силно притеснен как ще се справи лечебното заведение чисто кадрово. Той сподели, че първият лекар, който е заявил, че ще влезе при колегите си от Ковид отделенията, е д-р Дунгьова. Управителят на болницата е категоричен, че е крайно належащо личните лекари да се включат активно и ако се наложи, да влязат в помощ на медиците от болницата.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев също не скри притесненията си и бе категоричен, че това е резултат от пренебрегване на апелите за спазване на противоепидемичните мерки.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *