Анонси

С хорo и аплодисменти ансамбъл “ Пирин “ защити ръководителите си!

С хоро и аплодисменти под кабинета на кмета Р. Томов протестираха днес танцьори и певци от ансамбъл Пирин. Аплодисментите обаче не бяха, заради прекрасната работа на градоначалника, а за да привлекат вниманието на кмета, който така и не се появи.
Протестиращите обявиха, че са пред общината, за да покажат подкрепата си към диригента Стоимен Добрев и хореографа Мирослав Димитров, вероятно притеснени, че и те по подобие на главния художествен ръководител ще депозират оставките си принудително, следейки събитията около ансамбъла по време на новата градска управа.
Вчера ансамбъл „Пирин “ се раздели с главния художествен ръководител Д. Кехайов, който напусна внезапно, мотивирайки се с лични проблеми. Истината е, че местната управа непрекъснато намираше кусури в работата му, ансамбълът нямал участие, не можел да се самоиздържа, а общината няма пари за заплатите на танцьори и певци.
За това че Кехайов ще си тръгне писахме преди седмица, а според мълвата из кулоарите на администрацията за неговото място екипът Томов гласи Петър Кръстев – освободен от екскмета Камбитов, заради осигурени 4 000 лева приход за 1 година и неефективна работа с ансамбъла.
Имаше скандали между хореографа К. Апостолов и Петър Кръстев, по време на които Апостолов заяви категорично, че Кръстев е превърнал ансамбъла в “ блато „. След брожения, бившият кмет Камбитов освободи Кръстев и на негово място бе поканен Кехайов, по чието време ансамбълът сякаш се възроди, но явно това не e достатъчно на управляващите културата в община Благоевград.
Днес ансамбъл „Пирин “ внесе и подписка до кмета Румен Томов в подкрепа на диригента и хореографа. А Томов го няма..

 

Struma.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *