С тържествена церемония Медицинският университет в София ще отбележи 105 години на медицинското образование в България 

С тържествена церемония Медицинският университет в София ще отбележи 105 години на медицинското образование в България 

С тържествена церемония Медицинският университет в София, който е най-старото висше медицинско училище у нас, ще отбележи 105 години на медицинско образование в България. На тази дата е празникът и на Медицинския факултет, който с основаването си преди 105 години поставя началото на целия университет, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Церемонията ще се състои на 29 ноември, от 10:00 часа, в аудиторията на СБАЛАГ „Майчин дом“. На тържеството ще бъдат връчени дипломите на членовете на академичната общност, получили научни звания „доцент“ и „професор“, както и годишните награди на Медицинския факултет за значителни приноси в научноизследователската и преподавателската дейност за 2021 г.

В същия ден, от 15:00 часа, е предвидено засаждане на дръвчета в Докторската градина – една от многото инициативи, които ръководството на Медицинския университет в София предвижда в чест на отбелязването на годишнината. Зелената инициатива е под наслов „За един по-красив свят“ и се осъществява със съдействието на Столичната община. /BTA.BG

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.