С ПОСВЕЩЕНИЕ НА БЪЛГАРКА МАЙКА-ГЕРОИНЯ ПЕТЪР ЧОРЕВ ОТКРИ ПЪРВАТА СИ САМОСТОЯТЕЛНА  ИЗЛОЖБА

С ПОСВЕЩЕНИЕ НА БЪЛГАРКА МАЙКА-ГЕРОИНЯ ПЕТЪР ЧОРЕВ ОТКРИ ПЪРВАТА СИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА

На 8 март, с любезното домакинство на Историческия музей, със съдействието на община Разлог, Петър Чорев впечатли посетителите с майсторство и любов към историята, към красотата на българката от Разложкия край.
Младият художник от Елешница посвети първата си изложба „Вдъхновение“ на своята баба, която официално е призната от държавата за майка-героиня, отгледала 12 деца.
Посвети я на майките, а до него беше и неговата майка – Снежана, която с вълнение посрещаше всяка добра дума за сина си.
И добрите думи, и отзиви не закъсняха.
Петър Чорев беше поздравен от д-р Емил Тончев, от д-р Копанарова, от всички, които успяхме да съпреживеем вълнението от изложбата „Вдъхновение“.
Христина Манова, директорката на музея, беше поканила и част от неговите модели от Разлог, облечени в традиционни носии, вдъхновили младия художник.
Не закъсняха и отзивите в социалните мрежи, Искра Крънчева се обръща към майката на художника: „Мила Снеже, прекрасен син със златни ръце си родила! Бъдете благословени и се гордей с него, а и той трябва да се гордее с теб! Съжалявам,че не съм в България, за да се порадвам на неговите прекрасни произведения!“
На майките и на десетки велики българи е посветена първата самостоятелна изложба на художника Петър Чорев.
От 39 картини грее хубост и сила българска.
На добър час на изложбата!
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *