С „Не на коронавируса“ Гърция празнува Деня „Охи“

С „Не на коронавируса“ Гърция празнува Деня „Охи“

„Не на коронавируса“ – с този призив днес в Гърция отбелязват Деня „Охи“, национален празник на страната.

Коронавирусът достигна 1259 новозаразени за ден. От утре под пълна карантина са и областите Серес и Янина. Северна Гърция е с най-силно разпространение на вируса.

Само с авиопарад на военни самолети без манифестации и събиране на хора отбелязват в Гърция националния празник.

Само знамената по домовете напомнят, че днес се навършват 80 години от отговора на Атина с „Не“ на ултиматума на Мусолини за преминаване на войските през гръцка територия. Лидерите на партиите се ограничиха с поздравления за празника в социалните мрежи.

Коронавирус има в цялата страна, съобщават лекарите в призив за стриктно спазване на мерките. Празникът отложи с един ден налагането на пълна карантина в областите Серес и Янина. От утре сутрин в тези райони е под контрол и напускането на областта.

С очакване за въвеждане на още ограничителни мерки са 13 гръцки области. Броят на заразените е висок в Атика и Солун. Властите предупреждават за ускорено предаване на вируса и в област Родопи, която се намира в близост до границата с България.

Гръцките власти информират влизащите през граничния пункт „Кулата-Промахон“, че на гръцка територия преминават през области с активно предаване на коронавируса.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *