Съюза на артистите в България връчва наградите си без публика

Съюза на артистите в България връчва наградите си без публика

Връчването на наградите ИКАР бе едно от събитията, което се отлажи заради извънредното положение и заразата от коронавирус. Церемонията традиционно се провежда всяка година на 27 март-Световния ден на театъра. Наградите ще бъдат връчени тази вечер, но без публика.

За да не преживеят обаче обидата отличените артисти да благодарят за статуетката пред празна зала, те ще са с гръб към нея и с лице към сцената, където ще са другите номинирани, предава БНР.

Награди ще бъдат раздадени в 16 категории – за водеща женска роля ще си оспорват Елена Атанасова, Елена Димитрова и Ивана Папазова. А за мъжка – Бойко Кръстанов, Йордан Ръсин и Севар Иванов.

Маргарита Младенова, Стайко Мурджев и Стилиян Петров ще се борят за отличието за режисура.

Кирил Маричков ще получи награда за изключителен принос към музиката, а за изключителен принос към българския театър приз ще получи актьорът Марин Янев, каза за „Хоризонт“ Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

„Марин Янев в личност в българския театър, неговото име трябва да присъства със златни букви. Както и Кирил Маричков, разбира се, това е един музикант, с който ние всички сме израснали“.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *