Със съдействието на депутата Стефан Апостолов, ГЕРБ отдели от субсидията си за църквите в Черниче и Горна Брезница

Със съдействието на депутата Стефан Апостолов, ГЕРБ отдели от субсидията си за църквите в Черниче и Горна Брезница

Със съдействието на депутата Стефан Апостолов, ГЕРБ отдели от субсидията си за църквите в Черниче и Горна Брезница.

За пореден път народният представител Стефан Апостолов успя да окаже съдействие за две населени места, които се намират в общините Симитли и Кресна. С негова помощ и подкрепа, ПП ГЕРБ отдели средства от партийната си субсидия, които са дарени на църквата „Св. Георги Победоносец” в село Черниче, общ. Симитли и „Св. Атанасий” в Горна Брезница, общ. Кресна.

Парите са необходими за изографисване в Черниче и за закупуването на икони в Горна Брезница. Добрата новина, че ГЕРБ са откликнали на апела му съобщи самият Стефан Апостолов в профила си във „Фейсбук”. Там той написа следното:

„Днес отново имам повод да бъда радостен, защото ПП ГЕРБ откликна на моята молба за съдействие във връзка с две от църквите, които се намират в общините Симитли и Кресна, като отдели от субсидията си за тях!

След проведени срещи между мен и свещеници от храмовете „Св. Георги Победоносец” в село Черниче, общ. Симитли и „Св. Атанасий” в Горна Брезница, общ. Кресна, стана ясно, че двете църкви имат нужда от финансова помощ.

С отпуснатите средства в Черниче ще се изографиса църквата, а в Горна Брезница да се закупят икони”, допълва Апостолов.

„Аз също съм поел ангажимент да отделя лични средства, които да даря на двете черкви, защото християнството ни учи точно на това – да бъдем смирени и да помагаме на ближните си”, прибавя народният ни представител.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *