Съседски войни: Пребиха жестоко братята-милионери от Микрево

Страх скова семейството на братята близнаци милионери от струмянското село Микрево, които спечелиха 1 600 000 лева, спортна кола и къща пред 2015 г., съобщава struma.bg.

Близнакът Светослав Аспарухов и членове на неговото семейство са били нападнати с метални прътове и бухалки от неговия съсед Кирил Узунов след леко ПТП. Силно уплашен за живота си на семейството си, Светослав разказа на какво са подложени заедно със семействата на братята му Ангел и Благовест Аспарухови.

На 1 март рано сутринта около 8 ч. двамата братя и синът на единия станали обект на посегателство, насилство и побой, нанесени от техен съсед, брат му и сина на единия. Вследствие на това най-сериозно пострадал по-големият брат Ангел, който е приет в хирургично отделение на санданската болница със счупени ребра. Със 7 шева в областта на главата е и случайно притекъл се мъж от селото Любен, който искал да успокои разярения съсед, става ясно от разказа на потърпевшите.

Спорът имал предистория за имоти.

Съседът искал да присвои част от имот, където живее и за който имало налични документи за собственост.

„На първи март сутринта отидох с кола до Изипей, който се намира при хранителния магазин в селото, тъй като имах за изплащане печалба от 410 лв. вследствие на онлайн хазартна игра. Бях сам тогава и бързах да се върна, за да закарам моето дете и на брат ми на училище.

Връщайки се да взема племенника ми от вкъщи, в района на магазина трябваше да пресека кръстовище и карах със съобразена скорост, когато видях спрял микробус “Мерцедес” пред мен, който изведнъж тръгна с пълна газ на заден ход и се заби в предницата на колата ми.

Всичко стана за миг, много странно, сякаш като ме видя, този господин умишлено се заби в мен. Уплаших се от лекото ПТП и веднага слязох от колата да видя какво става. В този момент от буса излезе съседът Кирил, “въоръжен” с две метални пръта и бокс.

Агресивно тръгна към мен и аз се уплаших, като го видях, и хукнах през полето да бягам до у дома. Веднага се сетих, че най-вероятно ме е дебнал и нарочно се е блъснал в мен, за да създаде условия за побоища и изнудване. Всичко това се е записало и на камерите за видеонаблюдение на магазина. Успях да избягам от лапите му и да се прибера у дома целият треперещ и в шок от случилото се, при което веднага позвъних на тел. 112, за да подам сигнала за цялата ситуация. Със 16-годишния ми племенник, който ме чакаше да го закарам на училище, и по-големия ни брат Ангел тръгнахме към мястото на инцидента, за да изчакаме полицията.

През това време Кирил пък викнал по телефона брат си Ненко и племенника си Димитър за подкрепление. Още като ни видяха там, нападнаха с бухалки брат ми и племенника, тъй като аз бях отишъл до колата. Брат ми е с множество синини по тялото и счупвания на ребра. Племенникът ми, който е под лекарско наблюдение, защото е с депресивно разстройство, е още по-зле след тази ситуация, в която станахме жертви на психическо и физическо насилие.

Съсед на Кирил и наш комшия – чичо Любен Найденов, който живее в непосредствена близост до всички нас, случайно минаваше и се опита да успокои разярените биячи, но те започнаха да го налагат безмилостно където сварят. Пристигнаха органите на реда от Струмяни и Сандански, както и линейка на Спешна помощ. Брат ми и Любен ги закараха към болницата в Сандански – брат ми заради счупванията по гръдния кош беше приет, а на Любчо му обработили раната на главата, зашили я и го пуснали за домашно възстановяване.

Та пак да обясня, че според мен за цялата ситуация Кирил създаде предпоставка за лекото ПТП, което прерасна в саморазправа с нас заради това, че иска да присвои част от наше място, където ни е къщата и имаме документи за това. Той е бивш затворник, осъждан и излежал присъда в чужбина, синът му в момента е в затвора в Гърция. Братът на Кирил – Ненко, също е с криминално досие. Синът на Ненко, известен като Митко Лихвара, е в процес на съдебни дела за лихварство.

Как да живеем спокойно оттук нататък, обградени от криминални типове, това са опасни хора. Преследват ни, за да ни изнудват за имоти, и Бог знае още какво искат от нас. Временно спряхме децата от училище и детска градина след този инцидент. Страхуваме се от акъла им и от това, на което са способни. Само 2 дни преди инцидента Ненко и синът му Митко са пристигнали от Германия, под карантина са уж, но и това не ги спря да излязат с бухалки срещу семейството ми. Жена ми е в шок също. Надявам се, че органите на реда и правосъдието ще снемат всички записи от видеонаблюдението на магазина и там ще видят всичко това, за което разказвам пред медията ви.

5 човека ни задържаха за 24 часа в РУ – Сандански. Два-три дни имаше засилено полицейско присъствие в селото, за да не стане някоя беля. Дано не ни се случи нещо още по-опасно, страхуваме се за животите си”, разказа Светослав Аспарухов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *