Съпругата на служебния премиер Стефан Янев е шофирала в нетрезво състояние и е имала тежък сблъсък със закона

Съпругата на служебния премиер Стефан Янев е шофирала в нетрезво състояние и е имала тежък сблъсък със закона

Съпругата на служебния премиер Стефан Янев е шофирала в нетрезво състояние и е имала тежък сблъсък със закона, вижда се от проверка в съдебните и полицейските регистри. Осъдена е на три месеца условно с решение на Софийския районен съд след споразумение, в което е признала вината си, като преди това й е била предявена мярка за неотклонение „подписка“. ,пише Ретро бг.

На 27 ноември 2012 г. бизнесдамата Пенка Кръстева Янева е спряна за проверка, докато управлявала автомобил „СААБ-900“, който между другото е вписан като собственост на нейния мъж Стефан Янев в имуществената му декларация пред КПКОНПИ. Жената на премиера не представила необходимите документи пред двамата полицейски служители от 8-о районно при СДВР, които обхождали поверения им маршрут. На въпроса дали е употребила алкохол, Янева отговорила, че е пила „и какво от това“, пише още в доклада по делото. След това дамата била изпробвана с техническо средство „Алкомер-731“, което отчело положителен резултат – 1, 47 промила на хиляда. Същата нощ, на 27. 11. 2012 г., но в по-късен час – 02:45 ч., Пенка Янева отново била спряна за проверка в София, докато шофирала същия автомобил. Тя пак не могла да представи документи за управление на колата, но отказала да бъде тествана за употреба на алкохол с техническо средство. След това срещу нея било образувано наказателно производство от общ характер. Била е арестувана в 8-о РПУ – София за оказване на съпротива на полицейски служители. Постановена й е мярка за неотклонение „подписка“. На 6 декември 2012 г. делото се гледа по бързото производство в Софийски районен съд. Янева и прокуратурата сключват споразумение. Тя признава напълно вината си и се разкайва. Съдът постановява условна присъда от три месеца и отнемане на правото да шофира МПС за шест месеца.

Припомняме, че съпругата на служебния министър-председател е бизнес дама и управлява две частни фирми. Едната от тях е локализирана на територията на столицата и се занимава с продажба на недвижими имоти. Другата фирма е основана в Асеновград и предмет на дейността ѝ е търговията. Стефан Янев и жена му Пенка имат две деца – Екатерина и Костадин, покрай които преди седмица пламна още един скандал. Оказа се, че те са били назначени на апетитни длъжности в държавните дружества „Булгаргаз“ и Български енергиен холдинг, и то без да преминат през конкурс.  източник./ Ретро бг

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *