Съдът в Кюстендил остави в ареста мъж, обвинен за телефонни измами в размер на 13 650 лв.

Районният съд в Кюстендил остави без уважение искането на обвиняемия Теодор за изменение на взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

Той е обвинен по досъдебно производство за участие в телефонни измами, от които са потърпевши жена от Пирдоп и двама души – жена и мъж от Кюстендил, общо в размер на 13 650 лв., съобщиха от Районния съд.

31 годишният мъж е от град Банкя и е с най-тежката мярка за неотклонение от 19 октомври м.г.

Съдът е счел, че има реална опасност подсъдимият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което той трябва да бъде оставен в ареста. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил, в седемдневен срок.

Мъжът е участвал в телефонни измами, в съучастие с други двама, единият от тях, който не е установен, се представял за длъжностно лице – полицейски служител. Той заблудил трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *