Съветник на евродепутат прави в Горна Брезница най-голямата къща за гости

Съветник на евродепутат прави в Горна Брезница най-голямата къща за гости

Съветникът на евродепутата от ДСБ Радан Кънев – Анатолий Замфиров, който през 2013 г. оглави Гражданския съвет на Реформаторския блок, започва да строи в кресненското село Горна Брезница най-голямата в страната къща за гости, която ще може да поема едновременно 40 почиващи, пише в. „Струма“.

Фирмата на Замфиров „Галба“ ООД, която преди 2013 г. купи за 130 000 лв. затвореното селско училище и първоначално смяташе да прави в него старчески дом, сега е насочила към станалото напоследък доста модерно място за отдих, тип „къща за гости“, в чието финансиране държавата хвърли милиони.

Върху терена, който е с площ 7650 кв.м, Замфиров възнамерява да стегне строената през 1949 г. нефункционираща двуетажна сграда, чиято разгърната площ е 1165 кв.м, и да я превърне в луксозно място за отдих, тип тиймбилдинг център. Сградата вече има разрешение от 28.09.2018 г. за старчески дом, затова е необходимо само преотреждането на бъдещата й дейност, за да започнат ремонтите.

В двора на къщата за гости ще има басейн от 450 куб. м, 2 топила, игрище за волейбол и няколко къта за барбекю, места за плажуване, детска площадка, паркинг за 5 АТВ-та и за 6 мотора, които ще се дават под наем, както и 15 паркоместа. Планиран е и външен сезонен бар с камина. Басейнът ще се ползва целогодишно – ще се пълни с минерална вода от селския каптаж, за която фирмата има разрешение от Басейнова дирекция, липсва й само такова за изграждане на водопровод. Температурата на водата ще се поддържа до 34 градуса.

В единия край на двора са предвидени 2190 кв. м, които ще се обособят като място за къмпингуване.

В сградата на първи етаж ще има помещения за общо ползване, на втория са стаите за 40-те гостите, а в подпокривното пространство ще е апартаментът на собственика, общо помещение за отдих и компютърни занимания.

Рецепционен бар в къщата ще посреща гостите с уелкъм дринк, затова ще е оборудван с хладилници, отдолу ще е фитнес центърът. Плановете на собственика са да има и по-луксозни стаи – като апартамент със самостоятелен вход от двора и една от 6-те стаи за гости, към която ще има огромен панорамен чардак.

До момента в сградата само е подменен покривът.

Това не е първата инвестиция в Югозапада на Замфиров, който иначе е ветеринар, съсобственик на Централна ветеринарна клиника в София и наверига магазини и лечебници в цялата страна. Наскоро той започна да прави къща за гости, хотел, ресторант и рекреационен център в разложкото с. Баня, за където е планирал 10 малки лечебни басейна тип топила и 4 плувни басейна.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *